Pečena rebra na američki način
Sastojci
Instrukcije
U keramičkoj zdjeli pomiješajte paradajz sos, med, soja umak, ocat, šećer, senf, sol i biber.
Dodajte rebra, izmiješajte i stavite u frižider da odstoji 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
Obložite tepsiju s papirom za pečenje, dodajte rebra i pecite oko 1 sat. Okrenite jednom.
U posebnom loncu zagrijte ulje i stavite kriške krompira. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite.
Poslužite pečena rebra s krompirom i špinatom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.