Pečena riba s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Pečena riba s parmezanom

Sastojci

Fileti bakalara:
450 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Vrhnje:
4 kašike
Parmezan:
4 kašike
Paprika:
1/4 kašičice
Estragon:
3/25 kašičice
Zeleni luk:
3 glavice
Paradajz:
1 komad

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Stavite filete u podmazanu posudu za pečenje i začinite sa soli i biberom.

  3. U manjoj posudi pomiješajte vrhnje, parmezan, papriku i estragon.

  4. Prelijte smjesu s vrhnjem preko fileta, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.

  5. Izvadite i poslužite s paradajzom i zelenim lukom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.