Pečene jabuke sa orasima i grožđicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 1 minutaPriprema: 30 minuta
Pečene jabuke sa orasima i grožđicama

Sastojci

Jabuke:
6 komada
Šećer:
125 grama
Brašno:
3 kašike
Cimet:
1/2 kašičice
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Klinčići:
1/4 kašičice
Grožđice:
125 grama
Orasi:
125 grama
Mlijeko:
12 mililitara

Instrukcije

  1. Jabuke ogulite i izrežite na kriške, pa ih stavite u veću posudu.

  2. U posebnoj posudi pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i klinčić.

  3. Pomiješajte sa jabukama, pa dodajte grožđice i izdrobljene orahe.

  4. Smjesu prebacite u pleh za pečenje, p aprelijte mlijekom.

  5. Pecite u rerni na 175 °C 45 minuta do 1h, pa poslužite nakon što se malo ohladi.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.