Pečeni krompir s curry umakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 8 minuta
Pečeni krompir s curry umakom

Sastojci

Krompir:
6 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Curry pasta:
2 kašike
Umak od paradajza:
1 kašika
Kokosovo mlijeko:
400 mililitara
Korijander:
Po želji
Sok od limuna:
1 kašika

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.

  2. Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje, začinite s biberom i pecite 35-40 minuta ili dok krompiri ne dobiju zlatnu boju.

  3. U tavu dodajte curry pastu s umakom od paradajza. Kuhajte uz konstantno miješanje 1 minutu a zatim dodajte kokosovo mlijeko i dovedite do ključanja.

  4. Smanjite temperaturu i kuhajte 10 minuta.

  5. Skinite s toplote, začinite, dodajte limunov sok i pospite s korijanderom.

  6. Poslužite krompir s napravljenim umakom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.