Pileća prsa sa biljnim začinima

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Pileća prsa sa biljnim začinima

Sastojci

Peršun:
1 kašika
Bosiljak:
1 kašika
Pileći fileti:
4 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Sol:
1/2 kašičice
Crvena mljevena paprika:
1/2 kašičice
Paradajz:
2 komada

Instrukcije

  1. Posudu za pečenje premažite sa malo maslinovog ulja.

  2. Dno posude pospite po jednom kašikicom bosiljka i peršuna, pa poredajte pileća prsa.

  3. Pospite ih bijelim lukom.

  4. U manjoj posudi pomiješajte preostali peršun i bosiljak (po jednu kašikicu), papriku, sol i biber, pa pospite preko piletine.

  5. Kriške paradajza poredajte na piletinu, pa poklopite posudu.

  6. Pecite 25 minuta u rerni na 175 °C, zatim skinite poklopac ili foliju i nastavite peći još 15 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.