Pileća salata sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pileća salata sa sirom

Sastojci

Špinat:
150 grama
Cherry paradajz:
150 grama
Krastavci:
1 komad
Crni luk:
1 glavica
Peršun:
1 svežanj
Feta sir:
250 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslinovo ulje:
4 kašike
Pileći fileti:
400 grama
Brašno:
2 kašike
Jaja:
1 komad
Prezla:
1 komad
Sok od limuna:
2 kašike
Jabučni ocat:
2 kašike
Šećer:
1 prstohvat
Origano:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Rernu zagrijati.

  2. Špinat oprati, posušiti i isjeckati.

  3. Svaki cherry paradajz prepoloviti, a krastavac oguliti, uzdužno prepoloviti, pa isjeckati na manje komade.

  4. Luk izrezati uzdužno na trakice, a listove peršuna isjeckati.

  5. Feta sir izmrviti.

  6. Luk i paradajz poredati na pleh obložen papirom za pečenje, posoliti, pobiberiti i posuti sa 2 kašike maslinovog ulja.

  7. Staviti u zagrijanu rernu i zadržati oko 10 minuta.

  8. Pileće filete uvaljati u brašno, zatim potopiti u umućeno jaje, pa u prezlu.

  9. Pržiti u tavi, na zagrijanom ulju oko 5 minuta, dok se blago ne zapeku.

  10. U posebnoj posudi pomiješati limunov sok, ocat, šećer, preostalo ulje, origano, sol i biber, pa sve izmiješati.

  11. Sve povrće sjediniti, dodati na trakice izrezanu pohovanu piletinu i feta sir.

  12. Preliti pripremljenim preljevom, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.