Pileći batci u umaku

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći batci u umaku

Sastojci

Pileći bataci:
4 komada
Biljno ulje:
2 kašike
Konzervisana pileća supa:
300 mililitara
Voda:
1/2 šolje
Curry u prahu:
2 kašičice
Cimet:
13/100 kašičice
Luk:
1/2 šolje
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte piletinu i pecite, uz povremeno okretanje, 15 minuta ili dok piletina ne dobije smeđu boju.

  3. Izvadite piletinu, poklopite i zadržite toplu.

  4. U drugoj zdjeli pomiješajte supu, vodu, curry, cimet i luk.

  5. Stavite u tavu i dobro promiješajte.

  6. Dovedite do ključanja a zatim dodajte gore navedenu pečenu piletinu.

  7. Začinite sa soli i biberom.

  8. Poklopite i kuhajte 15-20 minuta na srednjoj temperaturi.

  9. Skinite sa vatre i poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.