Pileći fileti sa parmezanom i bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Pileći fileti sa parmezanom i bosiljkom

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Prezla:
1/2 šolje
Parmezan:
1/4 šolje
Bosiljak:
1/2 kašičice
Jaja:
1 komad
Maslo:
1 kašika
Biljno ulje:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U plitkoj posudi pomiješajte prezlu sa parmezanom i bosiljkoma , a u drugoj posudi umutite jaje.

  2. Umiješajte piletinu prvo u posudu s jajetom a zatim u smjesu sa parmezanom.

  3. Zagrijte ulje i maslo u tavi, dodajte piletinu i pecite 3-5 minuta sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju.

  4. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.