Piletina sa francuskom krompir salatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 30 minuta
Piletina sa francuskom krompir salatom

Sastojci

Krompir:
1 kilogram
Zelene mahune:
200 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Gorušica:
1 kašičica
Jabučni ocat:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Pileći fileti:
700 grama
Brašno:
2 kašike
Sok od limuna:
70 mililitara
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Krompir kuhati dok ne omekša.

  2. Mahune također skuhati i pomiješati sa krompirom.

  3. U posebnoj posudi pomiješati maslinovo ulje, peršun, ocat sol i gorušicu.

  4. Preliti preko skuhanog krompira i mahuna

  5. Pileća prsa istući kuhinjskim čekićem.

  6. Posoliti ih i pobiberiti, a zatim uvaljati u brašno.

  7. Staviti ih u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem i peći dok ne dobiju ujednačenu zlatno-smeđu boju s obje strane.

  8. Dodati limunov sok i kuhati još nekoliko minuta.

  9. Izvaditi pileća prsa iz tave i servirati ih u tanjir sa pripremljenom krompir salatom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.