Piletina u mlijeku

Služi: 1 osobuKuhanje: 100 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina u mlijeku

Sastojci

Pileće meso:
3/2 kilogram
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslac:
120 grama
Cimet:
1/2 komada
Kadulja:
1 kašika
Limun:
2 komada
Bijeli luk:
6 češanja
Mlijeko:
560 mililitara

Instrukcije

  1. Zagrijati maslac u posudi za kuhanje, zatim dodati piletinu, biber i sol po želji.

  2. Uz povremeno okretanje, piletinu peći dok ne dobije ujednačenu zlatnu boju.

  3. Nakon što dobije potrebnu boju, piletinu izvaditi kako bi se odstranio maslac, pa je ponovo vratiti u posudu.

  4. Dodati i ostale navedene sastojke, pa peći 90 minuta na 190 °C, uz povremeno zalijevanje piletine sokom u kojem se kuha.

  5. Poslužiti je zajedno sa tečnošću u kojoj se kuhala i po želji ukrasiti paradajzom, špinatom ili zelenom salatom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.