Pirjane mrkve s jabukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Pirjane mrkve s jabukom

Sastojci

Mrkve:
3/2 solja
Maslo:
1 kašika
Smeđi šećer:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1 kašika
Cimet:
13/100 kašičice
Jabuke:
1 šolja
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Hladna voda:
2 kašike

Instrukcije

  1. Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite.

  2. Dodajte jabuke, maslo, šećer, sok od limuna i cimet. Poklopite i ostavite da pirja 10 minuta.

  3. Pomiješajte škrob sa hladnom vodom a zatim dodajte u smjesu s mrkvom.

  4. Dovedite do ključanja i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.