Propržene šparoge s bademima

Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 2 minuta
Propržene šparoge s bademima

Sastojci

Bademi:
2 kašike
Šparoge:
450 grama
Voda:
1/4 šolje
Šećer:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Sok od limuna:
1 kašičica
Maslinovo ulje:
4 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte 1 kašiku ulja u većoj tavi, dodajte bademe i pecite dok ne dobiju smeđu boju a zatim ih izvadite i ostavite na stranu.

  2. U istu tavu dodajte preostalo ulje i šparoge pa pecite 1 minutu.

  3. Umiješajte vodu, šećer, sol i biber. Dovedite do ključanja pa smanjite temperaturu i ostavite da pirja 3-4 minute ili dok šparoge ne omekšaju.Ocijedite šparoge.

  4. Pospite šparoge s bademima i sa sokom od limuna.

  5. Promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.