Pržena piletina sa rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 15 minuta
Pržena piletina sa rižom

Sastojci

Soja sos:
2 kašike
Ulje:
2 kašike
Chilli sos:
2 kašike
Pileći fileti:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Jaja:
2 komada
Kuhana riža:
500 grama
Bosiljak:
200 listova
Mladi luk:
4 glavice
Vlasac:
80 grama

Instrukcije

  1. Pomiješajte chilli i soja sos, pa ostavite na stranu.

  2. U tavi zagrijte ulje, pa stavite isjeckanu piletinu.

  3. Pržite je dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a zatim izvadite iz tave.

  4. U tavi, na zagrijanom ulju, propržite prvo crveni, a zatim dodajte i bijeli luk.

  5. Dodajte rižu i umućena jaja, pa pržite nekoliko minuta.

  6. Umiješajte piletinu, pripremljeni sos, bosiljak i mladi luk.

  7. Sve zajedno pržite još nekoliko minuta, pospite vlascem i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.