Punjena teleća prsa

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 30 minuta
Punjena teleća prsa

Sastojci

Teletina:
1 kilogram
Hljeb:
3 kriške
Mlijeko:
1 decilitar
Jaja:
2 komada
Suho meso:
50 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Mješavina začina:
Po želji

Instrukcije

  1. Tri kriške hljeba potopiti u mješavinu 1 dl mlijeka i 2 jaja.

  2. Crveni luk i suho meso sitno isjeckati.

  3. Na vrelom ulju propržiti luk i suho meso, pa uz dodavanje peršuna izmiješati sa potopljenim hljebom.

  4. Teleća prsa po sredini prerezati, napraviti udubljenje da izgledaju kao đep, utrljati mješavinu začina i sol, napuniti ih pripremljenim filom, zatvoriti otvor čačkalicama i peći 90 minuta na 250 °C uz postepeno dodavanje tople vode.

  5. Kao prilog poslužiti krompir ili neku drugu vrstu povrća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.