Punjene jagode

Služi: 1 osobuPriprema: 30 minuta
Punjene jagode

Sastojci

Jagode:
20 komada
Krem sir:
100 grama
Splenda:
3/2 kasika
Ekstrakt od narandže:
1 kašičica
Nasjeckani orasi:
2 kašike

Instrukcije

  1. Jagode oprati i odrezati korijene.

  2. Svaku jagodu izdubiti, pazeći da se ne probije dno, pa na vrhu napraviti četiri zareza nožem.

  3. Krem sir pomiješati sa orasima, ekstraktom narandže i splendom, pa svaku jagodu pažljivo napuniti pripremljenim filom.

  4. Ovako napravljene punjene jagode poslužiti kao desert.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.