Punjene paprike s roštilja

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Punjene paprike s roštilja

Sastojci

Pirjani paradajz:
500 grama
Kuhana riža:
350 grama
Mljevena govedina:
400 grama
Kečap:
200 mililitara
Voda:
250 mililitara
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Paprike:
8 komada

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.

  2. Dodati mljeveno meso, dinstati nekoliko minuta, pa umiješati sol, kečap, pirjani paradajz, rižu, biber i vodu.

  3. Od paprika odstraniti stabljike, očistiti ih od sjemena i napuniti pripremljenim filom.

  4. Aluminijsku foliju staviti na roštilj, poredati paprike i peći ih 30 minuta na umjerenoj temperaturi uz jedno okretanje, kako bi bile ujednačeno pečene s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.