Puretina u chilli sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 2 minutaPriprema: 10 minuta
Puretina u chilli sosu

Sastojci

Mljevena puretina:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Konzervisani paradajz:
800 grama
Paradajz sos:
700 mililitara
Konzervisani grah:
540 grama
Chilli sos:
3 kašike
Slatka paprika:
1 kašičica
Kim:
2 kašičice
Chilli u prahu:
2 kašičice
Ljuta paprika:
1 kašičica
Sol:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U šerpi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.

  2. Dodajte mljevenu puretinu ili govedinu, ovisno o tome koju vrstu mesa preferirate i pržite nekoliko minuta.

  3. Kada se meso isprži, dodajte paradajz, paradajz sos i grah.

  4. Sve izmiješajte, pa dodajte začine.

  5. Smanjite temperaturu i ostavite da krčka smjesa 1.5-2 h.

  6. Poslužite uz kukuruzni čips ili kukuruzne mafine.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.