Rezanci u sosu od gljiva i parmezana

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 30 minuta
Rezanci u sosu od gljiva i parmezana

Sastojci

Rezanci:
350 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Pileći fileti:
170 grama
Maslac:
2 kašike
Vlasac:
2 kriške
Gljive:
250 grama
Suho bijelo vino:
120 grama
Vrhnje:
120 grama
Parmezan:
30 grama
Celer:
1 komad
Peršun:
75 grama

Instrukcije

  1. Rezance skuhajte u slanoj vodi.

  2. Ostavite 400 ml vode u kojoj su se kuhali.

  3. Piletinu začinite, pa ispržite na istopljenom maslacu.

  4. Vlasac i gljive kuhajte 8-10 minuta, uz konstantno miješanje oko 8 minuta.

  5. Dodajte vino, ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu.

  6. Piletinu narežite, pa dodajte u šerpu sa vrhnjem, parmezanom, 200 ml vode od tjestenine i tjesteninom.

  7. Protresite kako bi sos prekrio tjesteninu, dodajući još vode od tjestenine ukoliko bude potrebno.

  8. Dodajte celer i peršun, pa poslužite sa parmezanom

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.