Riblji fileti u umaku s pivom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Riblji fileti u umaku s pivom

Sastojci

Riblji fileti:
6 komada
Brašno:
80 grama
Maslo:
50 grama
Pivo:
150 mililitara
Gljive:
200 grama
Crvena paprika:
1 kašika

Instrukcije

  1. Začinite filete sa soli i biberom a zatim umiješajte u brašno.

  2. Zagrijte 1/2 masla u tavi i dodajte filete. Pecite s obje strane dok ne dobiju smeđu boju.

  3. Dodajte pivo i kuhajte 7-8 minuta a zatim izvadite filete, ostavite na toplo mjesto a umak procijedite.

  4. U istoj tavi rastopite preostalo maslo i propržite gljive.

  5. Začinite sa soli pa umiješajte papriku i procijeđeni umak.

  6. Kuhajte 6 minuta, skinite s toplote i poslužite umak s ribljim filetima.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.