Salata s ječmom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Salata s ječmom

Sastojci

Ječam:
3/2 solja
Voda:
8 šolja
Peršun:
33/100 šolje
Bosiljak:
2 kašike
Zeleni luk:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1/4 šolje
Ulje:
1/2 šolje
Umak od soje:
1 kašičica
Paradajz:
2 komada

Instrukcije

  1. U loncu kipuće vode kuhajte ječam 15 minuta, ocijedite pa kuhajte na pari još 10 minuta.

  2. Ostavite da se ohladi.

  3. Hladnom ječmu dodajte peršun, bosiljak i mladi luk i sve dobro izmiješajte.

  4. U manjoj zdjeli napravite dressing za salatu tako što umutite sok od limuna, ulje za salatu i umak od soje.

  5. Dodajte paradajz u dressing pa sve prespite preko salate.

  6. Ostavite da odstoji 5-10 minuta pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.