Salata sa rezancima i govedinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Salata sa rezancima i govedinom

Sastojci

Rezanci:
220 grama
Govedina:
450 grama
Vinski ocat:
1/4 šolje
Umak od soje:
1/4 šolje
Med:
1/4 šolje
Crvena paprika:
1/5 kašičice
Bijeli luk:
1/4 kašičice
Salata:
8 listova
Krastavci:
1 komad
Celer:
1 komad
Paprika:
1 komad
Konzervisana narandža:
1 šolja
Bademi:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite.

  2. U tavu dodajte ocat, umak od soje, med, crvenu papriku, sol i bijeli luk. Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu.

  3. Umiješajte govedinu i kuhajte 2-4 minute sa svake strane.

  4. U međuvremenu napravite salatu od krastavca, celera, paprike i narandže.

  5. Dodajte rezance u salatu, pospite sa umakom od mesom, a zatim i bademima.

  6. Poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.