Špagete sa gljivama i parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Špagete sa gljivama i parmezanom

Sastojci

Divlje gljive:
300 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Limun:
1/2 komada
Špageti:
450 grama
Parmezan:
3 kašike
Peršun:
2 kašike
Maslac:
60 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Gljive očistiti i izrezati na tanje dijelove.

  2. U zagrijanu šerpu staviti maslinovo ulje, dodati izrezane gljive i pržiti nekoliko minuta.

  3. Dodati isjeckani bijeli luk i prstohvat soli, pa nastaviti prženje 4-5 minuta uz neprestano miješanje.

  4. Skinuti smjesu s vatre, iscijediti 1/2 limuna, dodati biber i malo soli, pa promiješati.

  5. Špagete skuhati u slanoj vodi i ocijediti.

  6. Izmiješati ih sa smjesom od gljiva, dodati maslac, peršun i parmezan, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.