Špinat u jogurtu sa lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 3 minuta
Špinat u jogurtu sa lukom

Sastojci

Špinat:
450 grama
Jogurt:
3 šolje
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Biljno ulje:
1 kašika

Instrukcije

  1. Kuhajte špinat u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim dobro ocijedite.

  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i pecite 5 minuta.

  3. Pomiješajte u zdjeli špinat sa prženim lukom, jogurtom, soli i biberom.

  4. Ostavite malo da odstoji a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.