Supa od leće i mrkve

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Supa od leće i mrkve

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
3 češnja
Mrkve:
2 komada
Crvena leća:
85 grama
Kocka od povrća za supu:
1 komad
Peršun:
1 prstohvat

Instrukcije

  1. U tavi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, pa dodajte bijeli luk i mrkvu narezanu na kockice.

  2. Dodajte 1 litar ključale vode, leću i povrtnu kocku.

  3. Poklopite šerpu i kuhajte na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta, dok leća ne omekša.

  4. Skinite s vatre i umiješajte peršun, nakon čega možete poslužiti supu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.