Supa s bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Supa s bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk:
1 češanj
Mlijeko:
30 mililitara
Kiselo mlijeko:
20 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
Po želji
Brašno:
Po želji
Muškatni oraščići:
Po želji
Hljeb:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno u blenderu sameljite bijeli luk.

  2. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi.

  3. Kada postane smeđ dodajte brašno i zapržite ga malo.

  4. Dodajte luk, zapecite još malo a zatim dodajte i mlijeko. Konstantno miješajte.

  5. Dodajte sol i biber a zatim i kiselo mlijeko.

  6. Skinite, dodajte oraščiče i poslužite uz hljeb.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.