Teleće šnicle sa dimljenim sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Teleće šnicle sa dimljenim sirom

Sastojci

Teleće šnicle:
500 grama
Vrhnje:
80 mililitara
Paradajz:
1 komad
Gauda sir:
250 grama
Jaja:
1 komad
Prezla:
200 grama
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhinjskim čekićem istući teleće šnicle.

  2. U posebnoj posudi kombinovati vrhnje, sol i jaje.

  3. Tanke teleće šnicle potopiti prvo u smjesu od vrhnja i jaja, zatim u prezlu, pa ih na zagrijanom ulju, u tavi peći dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

  4. Staviti ih u uljem premazan pleh za pečenje, na svaku šniclu staviti izrezane kriške paradajza i ribani dimljeni sir.

  5. Staviti u rernu i peći nekoliko minuta na 150 °C dok se sir ne istopi.

  6. Teleće šnicle poslužiti uz sos od gljiva pripremljen po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.