Tirit

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Tirit

Sastojci

Pile:
1 komad
Crveni luk:
5/2 glavica
Maslo:
150 grama
Biber:
10 grama
Ulje:
15 mililitara
Jaja:
1 komad
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte pile i odvojite meso od kosti tako da dobijete veće komade mesa.

  2. U tavu dodajte maslo, luk, peršun, sol i biber. Kuhajte dok ne osjetite aromu.

  3. Od brašna, ulja, soli i 2 dl vode zamijesite tijesto.

  4. Napravite više loptica od koji se formiraju jufke, prosušite ih i izrežite na veličinu tepsije.

  5. Napravite 10 listova jufke. Pomastite, dodajte meso i smjesu s uprženim lukom.

  6. Na meso složite preostalih 10 listova. Pomastite svaki list.

  7. Pospite pavlakom i pecite u pećnici.

  8. Poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.