Tjestenina u sosu od susama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Tjestenina u sosu od susama

Sastojci

Tjestenina:
350 grama
Bijeli luk:
6 češanja
Šećer:
6 kašika
Ulje:
6 kašika
Rižin ocat:
6 kašika
Soja sos:
6 kašika
Susamovo ulje:
2 kašike
Chilli sos:
2 kašičice
Mladi luk:
3 glavice
Pržene sjemenke sezama:
1 kašičica

Instrukcije

  1. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu, pa ju procijedite.

  2. U šerpu stavite isjeckani bijeli luk, šećer, ulje, ocat, soja sos, susamovo ulje i chilli sos.

  3. Ostavite da smjesa proključa, konstantno miješajući dok se šećer ne istopi.

  4. Prelijte sos preko tjestenine i poslužite ukrašeno mladim lukom i susamom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.