Torta sa čokoladnim bananicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 30 minuta
Torta sa čokoladnim bananicama

Sastojci

Jaja:
6 komada
Šećer:
18 kašika
Ulje:
12 kašika
Brašno:
24 kašike
Prašak za pecivo:
2 pakovanja
Kakao:
1 kašika
Puding od vanilijež:
2 pakovanja
Margarin:
150 grama
Čokoladne bananice:
5 komada

Instrukcije

  1. Mikserom umutite 3 jaja sa 6 kašika šećera, zatim dodajte 6 kašika mlijeka, 6 kašika ulja, 12 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.

  2. Sve umutite, a zatim smjesu prelijte u okrugli pleh obložen papirom za pečenje.

  3. Koru pecite 15-ak minuta na 200 °C.

  4. Na isti način napravite još jednu koru, samo umanjite za jednu kašiku brašno i dodajte 1 kašiku kakaoa.

  5. U međuvremenu napravite fil.

  6. 2 praška za puding pomiješajte sa 6 kašika šećera i malo mlijeka.

  7. Kada dobijete glatku smjesu prelijte je u mlijeko (1/2 l) koje ključa i miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete, glatku, gustu masu.

  8. Kada se potpuno ohladi, u puding dodajte 150 gr margarina i 5 čokoladnih bananica, prethodno isjeckanih.

  9. Izdvojite 4 kašike fila, ostavite u drugu posudu, pa dodajte 3 reda istopljene čokolade.

  10. Žutu koru premažite jednim dijelom fila, preklopite crnom korom, pa cijelu tortu premažite filom u koji ste dodali istopljenu čokoladu.

  11. Napravite čokoladnu glazuru i premažite gornji dio torte.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.