Torteline u sosu od paradajza i špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Torteline u sosu od paradajza i špinata

Sastojci

Torteline od sira:
350 grama
Paradajz:
340 grama
Špinat:
250 grama
Sol:
1/2 kašičice
Bosiljak:
3/2 kasicica
Bijeli luk:
1 kašičica
Brašno:
2 grama
Mlijeko:
96 mililitara
Vrhnje:
96 mililitara
Parmezan:
65 grama

Instrukcije

  1. U ključaloj, posoljenoj vodi skuhajte torteline.

  2. U posebnu šerpu stavite paradajz, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk, pa ostavite da kuha na umjerenoj temperaturi, miješajući smjesu dok se ne počnu javljati mjehurići.

  3. Brašno, mlijeko i vrhnje pomiješajte, pa zajedno s parmezanom stavite u šerpu s paradajzom i drugim sastojcima.

  4. Stavite na vatru i ostavite da krčka dok se ne zgusne.

  5. Torteline procijedite, stavite u pripremljeni sos, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.