Torteline u sosu od povrća

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Torteline u sosu od povrća

Sastojci

Torteline od sira:
350 grama
Konzervisani paradajz:
320 grama
Špinat:
250 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bosiljak:
3/2 kasicica
Bijeli luk:
1 kašičica
Brašno:
2 kašike
Mlijeko:
170 mililitara
Vrhnje:
170 mililitara
Parmezan:
55 grama

Instrukcije

  1. U ključalu vodu stavite torteline i kuhajte dok ne omekšaju, oko 10 minuta.

  2. U međuvremenu, u posebnoj posudi pomiješajte paradajz, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk.

  3. Stavite na vatru i zadržite dok ne počne ključati smjesa.

  4. U manjoj zdjeli izmiksajte brašno, mlijeko i vrhnje, pa sa parmezanom prelijte u prethodno spomenutu smjesu.

  5. Smanjite temperaturu i ostavite da krčka dok se ne zgusne, 2-3 minute.

  6. Trorteline procijedite, ali ih nemojte ispirati, pa ih sjedinite sa sosom, nakon čega ih možete poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.