Umak od krastavaca

Služi: 1 osobuPriprema: 20 minuta
Umak od krastavaca

Sastojci

Kremasti sir:
230 grama
Krastavci:
2 komada
Bijeli ocat:
120 mililitara
Sol:
2 kašičice
Bijeli luk:
1/2 češnja
Majoneza:
180 mililitara

Instrukcije

  1. Krastavce oguliti i izrezati na kolutove.

  2. Pomiješati ih sa octom, dodati sol i ostaviti da prenoće.

  3. U manjoj posudi pomiješati majonezu, kremasti sir i sitno isjeckani bijeli luk.

  4. Ocijediti suvišnu tečnost iz krastavaca i pomiješati ih sa smjesom od sira i majoneze.

  5. Umak poslužiti uz povrće ili tortille.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.