Vegetarijanski lonac

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Vegetarijanski lonac

Sastojci

Mrkve:
250 grama
Krompir:
500 grama
Cvjetača:
250 grama
Mahune:
250 grama
Kelj:
250 grama
Crveni luk:
2 glavice
Paradajz:
250 grama
Margarin:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Supa od povrća:
375 mililitara
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. Da bi ste ga lakše ogulili, paradajz ubacite u kipuću vodu a zatim ohladite u hladnoj vodi. Ogulite i narežite na četvrtine.

  2. Zagrijte margarin u loncu.

  3. Propžite luk, mrkvu, krompir i kelj oko 5 minuta uz konstantno miješanje.

  4. Začinite sa soli i biberom a zatim dodajte supu.

  5. Kuhajte 10 minuta a zatim dodajte mahune, paradajz i cvjetaču pa još neko vrijeme pirjajte.

  6. Začinite sa soli i biberom.

  7. Pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.