Vegetarijanski riža pilav

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Vegetarijanski riža pilav

Sastojci

Maslac:
40 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Riža:
1 šolja
Biljna osnova:
2 šoljice
Tikva:
600 grama
Tikvice:
6 komada
Grašak:
1/2 šoljice

Instrukcije

  1. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi.

  2. Dodajte luk i kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.

  3. Dodajte rižu i promiješajte.

  4. Dodajte biljnu osnovu i dovedite do ključanja. Poklopite i smanjite temperaturu.

  5. Kuhajte 15 minuta.

  6. Dodajte grašak, tikvu i tikvice pa kuhajte još 10 minuta ili dok riža ne omekša, a osnova se ne apsorbuje.

  7. Začinite sa soli i biberom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.