Zapečene mahune sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 8 minuta
Zapečene mahune sa bijelim lukom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Jabučni ocat:
3/2 kasika
Luk:
1 kašičica
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Mahune:
3/2 solja
Prezla:
1 kašika
Parmezan:
1 kašika
Maslo:
1 kašika

Instrukcije

  1. U manjoj zdjeli pomiješajte ulje sa octom, lukom, bijelim lukom, sol i biberom. Dodajte mahune i dobro promiješajte.

  2. Prespite smjesu u podmazanu posudu za pečenje.

  3. Pomiješajte prezlu sa parmezanom i maslom. Pospite preko mahuna i stavite u pećnicu.

  4. Pecite 15 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.