Ne postoji ljubav iskrenija od ljubavi prema hrani - George Bernard Shaw

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

Bosanska kuhinja, Deserti

Kadaif

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 20 minuta

Dodao:
Ekipa kuhar.ba

 0
 4291
  1. U posudu za kadaif redajte rezance, zatim red oraha i na kraju grožđe.

  2. Ponovite to ali tako da redanje završava s rezancima.

  3. Stavite u rernu 15 minuta da se zapeče.

  4. U lonac za kuhanje dodajte vodu, šećer i sok od limuna. Kuhajte 10 minuta a zatim dodajte med i promiješajte.

  5. Prelijte zapečeni kadaif s napravljenom smjesom.

  6. Ostavite da se ohladi pa poslužite.

Sastojci:

  • sok od limuna
  • 120 g grožđa, suhog
  • 120 g meda
  • 500 g šećera
  • 120 g oraha
  • 500 ml vode
  • rezanci za kadaif
Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>