Jedite doručak kao kralj, ručak kao princ, a večeru kao prosjak - Adelle Davis

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

Glavna jela

http://www.kuhar.ba/recepti/glavna-jela/piletina-u-tijestu/

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Dodao:
Ekipa kuhar.ba

 0
 1587
  1. U šerpi, na masnoći propržiti prethodno isjeckan crveni luk, korijen mrkve, malo celera i listove celera. Pile oprati, očistiti, isjeckati na komade po željenoj veličini i dodati u proprženu smjesu sa lukom i zelenilom. Sve zajedno pržiti dok meso ne dobije žutu boju. Nakon toga, u smjesu dodati ½ vode, malo bibera i soli, te kuhati dok meso ne omekša. U međuvremenu, dok se meso kuha, pripremiti tijesto koje će se preliti preko piletine:

  2. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, zatim postepeno, uz neprestano miješanje dodavati 5 žumanjaka, jedno po jedno i potom dodati 4 kašike bijelog brašna. Sve dobro umutiti. Skuhanu piletinu, zajedno sa tečnošću u kojoj je skuhana staviti u tepsiju ili neku posudu koja može podnijeti temperaturu na kojoj pečete, preliti je umućenim tijestom, tako da se prekrije cijela piletina. Smjesu ispeći u rerni, a preporučujemo serviranje u posudi u kojoj je i pripremljeno jelo.

Sastojci:

  • pileće meso
  • 1 glavica crvenog luka
  • mrkva
  • celer i celerov list
  • ½ l vode
  • 5 jaja
  • 4 kašike bijelog brašna
  • biber
  • sol
Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>