Bog dolazi gladnima u obliku hrane - Mahatma Gandhi

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

Glavna jela

http://www.kuhar.ba/recepti/glavna-jela/pita-s-gljivama-i-piletinom/

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme kuhanja: 40 minuta

Dodao:
Ekipa kuhar.ba

 0
 3462
  1. Piletinu isjeći na tanke šnicle i istući čekićem.

  2. Šampinjone isjeći na listove, izdinstati, dodati začine po želji i promiješati.

  3. Dvije jufke za pitu poprskati uljem i složiti jednu na drugu. Gornju jufku premazati s malo pavlake i prekriti trećom. Ovaj postupak ponavljati do posljednje složene jufke.

  4. Na posljednju premazanu jufku staviti izdinstane šampinjone i poredati tanke listove pilećeg mesa.

  5. Čvrsto urolati i isjeći na dijelove. Svaki djelić premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

  6. Pitu peći na 200 stepeni, 40 minuta.

Sastojci:

  • 6 kora za pitu (jufki)
  • 400 g pilećeg mesa
  • 400 g šampinjona
  • 40 ml pavlake
  • 1 jaje
  • 5 ml ulja
  • vegeta
  • biber
  • susam
Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>