Bog dolazi gladnima u obliku hrane - Mahatma Gandhi

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

Glavna jela

Punjene paprike s roštilja

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme kuhanja: 30 minuta

Dodao:
Ekipa kuhar.ba

 0
 1459
  1. U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju propržiti isjeckani crveni i bijeli luk.

  2. Dodati mljeveno meso, dinstati nekoliko minuta, pa umiješati sol, kečap, pirjani paradajz, rižu, biber i vodu.

  3. Od paprika odstraniti stabljike, očistiti ih od sjemena i napuniti pripremljenim filom.

  4. Aluminijsku foliju staviti na roštilj, poredati paprike i peći ih 30 minuta na umjerenoj temperaturi uz jedno okretanje, kako bi bile ujednačeno pečene s obje strane.

Sastojci:

  • 500 gr pirjanog paradajza

  • 350 gr skuhane riže

  • 400 gr mljevene govedine

  • 200 ml kečapa

  • 250 ml vode

  • 1 kašikica soli

  • ½ kašikice bibera

  • 1 glavica crvenog luka

  • 2 češnja bijelog luka

  • 8 paprika

Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>