Ne postoji ljubav iskrenija od ljubavi prema hrani - George Bernard Shaw

Dobrodošli na Kuhar.ba

Kuhar.ba je bosansko-hercegovački, odnosno balkanski društveni portal posvećen ljubiteljima bosanske kuhinje, zdrave ishrane i domaćih recepata.

Zašto se besplatno učlaniti u društveni portal kuhar.ba?

  • Razmjena recepata
  • Druženje i stjecanje novih prijatelja
  • Učešće u nagradnim igrama

Već ste član? Prijavite se

Zaboravili ste šifru? Kliknite ovdje!

Bosanska kuhinja, Glavna jela

http://www.kuhar.ba/recepti/glavna-jela/sogan-dolma/

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme kuhanja: 90 minuta

Dodao:
Ekipa kuhar.ba

 0
 8835
  1. Očistite luk i zasijecite svaku glavicu pri vrhu. Stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta.

  2. Izvadite, iscijedite i ostavite da se ohladi.

  3. U međuvremenu dodajte meso, mrkvu, celer, rižu, sol, biber u zdjelu i dobro izmiješajte.

  4. Napravljenom smjesom punite lukove.

  5. Prvi sloj luka bacite, srednji koristite kao podlogu a ostatak punite.

  6. Složite napunjene lukove u lonac i pospite alevom paprikom.

  7. Pomastite i zalijte mlakom vodom.

  8. Kuhajte na većoj temperaturi a kasnije smanjite temperaturu.

  9. Prilikom serivranja pospite s sokom od limuna ili pavlakom.

Sastojci:

  • 1 kg glavica crvenog luka, većih
  • 400 g mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • 50 g celera
  • 2 dl pavlake
  • sok od 1 limuna
  • 1 mrkva, isjeckana
  • sol
  • biber
  • aleva paprika
Napomena: komentari na stranicama portala kuhar.ba odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala kuhar.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal kuhar.ba zadržava pravo da obriše bilo koji komentar bez najave objašnjenja.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>