Namirnice koje možete peći na roštilju

Sezona roštilja već odavno je počela, pa ste se možda već i zasitili uobičajenih mesnih kombinacija. Ukoliko želite da napravite neke promjene i vaše goste iznenadite malo drukčijim specijalitetima s roštilja, u nastavku vam nudimo nekoliko ideja koje bi vam mogle biti od pomoći.

Zelena salata

Isijecite zelenu salatu, pospite sa malo soli, bibera i maslinovim uljem.Pecite 2-3 minute na roštilju uz jedno okretanje i poslužite sa parmezanom ili preljevom od bijelog luka.

Koštunjavo voće

Breskve, šljive, nektarine i marelice su veoma sočne i ukusne kada se ispeku na roštilju. Prerežite ih na pola, premažite maslinovim uljem i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Ukoliko ih pomiješate sa svježim jogurtom, dobit ćete pravi, ljetni desert.

Avokado

Kremast i ukusan, avokado pržen na roštilju odličan je uz svježu paradajz salsu. Jednostavno prerežete avokado na pola, premažete maslinovim uljem i limunovim sokom, pa pržite 5-7 minuta na zagrijanom roštilju.

Ostrige

Izaberite najsvježije ostrige koje možete pronaći i stavite na vreo roštilj. Kada se ispeku, poslužite ih uz maslac s limunom.

Ananas

Prerežite svježi ananas na kriške i pecite na zagrijanom roštilju 4 do 5 minuta.

Pizza

Napravite tijesto za pizzu, oblikujte u više manjih, okruglih dijelova, premažite gornje dijelove maslinovim uljem i stavite na topao roštilj. Nakon 2-3 minute, razvaljajte tijesto i premažite drugu stranu maslinovim uljem.Tijesto pospite željenim sastojcima i pecite pizzu još nekoliko minuta.

Smokve

Premažite svježe smokve maslinovim uljem, pospite svježim ruzmarinom i pecite 3-4 minute na vrelom roštilju.

Kategorije: Inspiracija

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*