Kako ispeći lješnjake

Pečeni lješnjaci mogu poslužiti kao ukusna, usputna grickalica, ali i kao odlično dekorativno sredstvo za različite deserte.

Da biste ih ispekli, potrebno je da lješnjake rasporedite na limeni pleh za pečenje, stavite u rernu i pečete na 180 °C dok ne dobiju tamnosmeđu boju.

Dok se peku, lješnjake povremeno miješajte kašikom.

Da biste vrlo lahko uklonili ljusku lješnjaka, kada se ispeku, protrljajte ih u kuhinjskoj krpi.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*