Kako “izoštriti” okus i aromu jela

Da li ste ikada probali jelo na kraju kuhanja i pomislili da je okus uredu, ali da mu ipak nedostaje „nešto“!? Ono što vam je potrebno je sastojak koji će „razbuditi“ arome, a šta bi drugo moglo to učiniti nego limun.

Limunov sok je magičan sastojak koji pooštrava okus jela i daje mu drukčiji okus, bez da se previše osjeti njegova aroma.

I ostale kiseline također dobro djeluju. Ako nemate limun pri ruci, pokušajte sa nekoliko kapi bijelog ili crvenog vinskog sirćeta, a limeta je dobra u meksičkim jelima.

Ključ je u tome da polahko dodajete limunov sok ili kiselinu u jelo. Krenite sa samo jednom ili dvije kašikice, a zatim dodajte još po potrebi.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*