Kako napraviti marinadu od limuna

Marinade su mješavina kiselkastih sastojaka kao što su limunov sok, vino i ocat, te ulje, bilje i različiti začini.

Odličan su način da se meso omekša i dobije bolji okus.

Govedina, svinjetina, jagnjetina i piletina mogu stajati u marinadi tokom cijele noći, dok je za mariniranje ribe, zbog njene mehkoće, potrebno mnogo manje vremena.

Da biste napravili marinadu od limuna, potrebno vam je ½ šolje limunovog soka, ¼ šolje ulja, 2 glavice isjeckanog, mladog luka, ¼ kašikice bijelog luka u prahu i ¼ kašikice bibera.

Sve sastojke izmiješajte, potopite meso u pripremljenu marinadu, ostavite da odstoji nekoliko sati i dalje ga kuhajte po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*