Kako napraviti pire od celera i krompira

Topao pire od celera i krompira možete poslužiti sam ili kao prilog drugom jelu. Bez obzira na to za koju opciju se odlučite, opskrbit ćete sebe zdravim hranjivim tvarima.

800 gr krompira i 1 kg korjena celera, oguljenog i izrezanog na manje komade kuhajte u odvojenim posudama dok ne omekšaju.

Skuhane ih sjedinite u jednu posudu i zgnječite.

Dodajte 125 ml zagrijanog vrhnja i 60 gr maslaca ili maslinovog ulja, pa sve izmiksajte.

Poslužite toplo.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*