Riža s mlijekom, uz nekoliko drugih sastojaka, vrlo je ukusna, ali i vrlo jednostavna za pripremu.

Stavite 1 l mlijeka u šerpu i ostavite da odstoji 2 minute.

Dodajte 250 gr šećera u mlijeko, a zatim i 600 gr riže.

Kuhajte sedam minuta na srednjoj toploti dok ne počne da ključa.

Dodajte ¼ kašikice mljevenog cimeta u rižu, pa smanjite temperaturu.

Poklopite šerpu i ostavite da odstoji oko 8 minuta.

Umjesto mljevenog cimeta možete dodati 2 prepolovljena štapića cimeta i ostaviti ih da kuhaju u mlijeku.

Odstranite štapiće cimeta prije nego dodate rižu.

U mikrovalnoj…

Rižu s mlijekom možete pripremiti i u mikrovalnoj.

Stavite već kuhanu rižu u posudu za mikrovalnu.

Dodajte u posudu mlijeko, dovoljno da potopi rižu.

Zadržite u mikrovalnoj 80 sekundi.

Izvadite iz mikrovalne i dodajte malo cimeta, muškatnog oraščića, dvije kapi ekstrakta vanilije i malo šećera.

Promiješajte i poslužite.