Riža s mlijekom, uz nekoliko drugih sastojaka, vrlo je ukusna, ali i vrlo jednostavna za pripremu.
Stavite 1 l mlijeka u šerpu i ostavite da odstoji 2 minute.
Dodajte 250 gr šećera u mlijeko, a zatim i 600 gr riže.
Kuhajte sedam minuta na srednjoj toploti dok ne počne da ključa.
Dodajte ¼ kašikice mljevenog cimeta u rižu, pa smanjite temperaturu.
Poklopite šerpu i ostavite da odstoji oko 8 minuta.
Umjesto mljevenog cimeta možete dodati 2 prepolovljena štapića cimeta i ostaviti ih da kuhaju u mlijeku.
Odstranite štapiće cimeta prije nego dodate rižu.
U mikrovalnoj…
Rižu s mlijekom možete pripremiti i u mikrovalnoj.
Stavite već kuhanu rižu u posudu za mikrovalnu.
Dodajte u posudu mlijeko, dovoljno da potopi rižu.
Zadržite u mikrovalnoj 80 sekundi.
Izvadite iz mikrovalne i dodajte malo cimeta, muškatnog oraščića, dvije kapi ekstrakta vanilije i malo šećera.
Promiješajte i poslužite.