Kako osušiti jabuku i narandžu za čaj

Dodavanjem arome jabuke i narandže možete uveliko poboljšati okus čajne mješavine, ali ako prethodno ispravno osušite to voće.

Najprije u jednoj posudi pomiješajte istu količinu limunovog soka i vode.

Tanko izrežite jabuke i narandže, pa potopite u tu tečnost.

Zadržite 10-ak minuta kako biste spriječili oksidaciju.

Pergament papirom obložite jedan pleh, pa poredajte kriške voća.

Stavite u rernu, pa sušite voće 4-6 sati na 50 °C.

Kada se voće osuši, isjeckajte ga nožem, pa pomiješajte sa čajnom mješavinom, nakon čega možete napraviti ukusni čaj sa aromom jabuke i narandže.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*