Kako osvježiti bilje

Bosiljak, korijander ili neke druge vrste bilja koje koristite pri kuhanju mogu izgubiti svoj okus i lijep izgled ako duže stoje neupotrijebljeni, ali uz savjet koji nudimo u nastavku vratit ćete svježinu ovom bilju i doprinijeti boljem okusu vašeg jela.

Stavite listove u posudu sa ledeno hladnom vodom i zadržite ih oko 30 minuta, ne duže, jer bi u tom slučaju mogli uvenuti.

Prebacite ih u cjediljku obloženu papirnim ubrusom i protresite kako biste odstranili suvišnu vodu.

Iskoristite ih za salate ili dekoraciju za jela.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*