Celer možete iskoristiti kao zdravi, niskokalorični dodatak vašoj ishrani, a štapići celera su dobar izbor kada poželite nešto hrskavo. Nažalost, ovo povrće gubi svoj kvalitet kada se čuva dugo prije upotrebe, pa pokušajte vratiti njegovu svježinu u samo nekoliko jednostavnih koraka.
Stavite uveli celer na dasku za rezanje, pa oštrim nožem odsijecite sve tamne krajeve i listove sa stabljike.
Isperite stabljiku pod hladnom, tekućom vodom.
Stavite kocke leda i vodu u staklenu posudu. Koliko ćete staviti zavisi od količine celera koju želite osvježiti. Tri ili četiri kocke leda i jedna šolja vode će djelovati na 1-2 stabljike celera.
Potopite stabljike u posudu sa vodom i ledom, te ih zadržite 4-5 minuta.
Izvadite iz vode i odmah iskoristite.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!