Kako pohovati bamiju

Bamiju možete pripremati na različite načine, u kombinaciji sa različitim vrstama jela, a ukoliko do sada niste pokušali da pohujete ovu ukusnu namirnicu, vrijeme je da uz naše savjete to uradite i iskoristite je kao prilog nekom jelu od mesa.

Izrežite svježu bamiju na dijelove debljine 6-7 mm.

Umutite jedno jaje, potopite izrezanu bamiju i ostavite da odstoji 8-10 minuta.

U posebnoj posudi sjedinite kukuruzno brašno, sol i biber.

Uvaljajte bamiju u brašno.

U tavi zagrijte 100 ml ulja, dodajte bamiju i pecite dok ne dobije ujednačenu zlatno-smeđu boju.

Kada se ispeće, stavite je na papirni ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*